USD : 32.3971 EUR : 34.7111 GBP : 40.6552 KWD : 105.8393 RUB : 0.35042 QAR : 8.9329 AZN : 19.1440
DENİZ SUYUNU YAKAN PROJE GELİŞTİRDİLER

DENİZ SUYUNU YAKAN PROJE GELİŞTİRDİLER

Kadirli'de 2 lise öğrencisi 2 yıllık çalışmaları sonrası deniz suyunu yakmayı başardı.
Lise öğrencisi Muhammet Emin Bilici ve Efe Kaan Tank 2 yıldır üzerinde çalıştıkları proje ile deniz suyunu yakmayı başardı.
Dışa bağımlı enerji kullanımını bitirmek için yaptıkları proje ile büyük bir buluşu gerçekleştirdiklerini söyleyen Efe Kaan Tank “2 yıldır farklı kaynaklardan araştırmalar yaparak deniz suyunu yakabileceğimizi ve yenilenebilir enerji üretebileceğimizi ortaya koyduk ve çalışmalarımız sonucunda deniz suyundaki hidrojeni serbest hale geçirdik. Hidrojenle birlikte oksijende açığa çıktı. 2 maddenin biri yakıcı diğeri yanıcıdır. Elde edilen bu özellik sayesinde evlerde yakılarak enerji elde edilebilir, araçlarda yakıt olarak kullanılabilir. Hidrojen gazı dünyadaki en temiz enerji kaynaklarından biridir” dedi.
Güneş enerjisi kullanarak deniz suyundaki hidrojeni serbest hale geçirerek yakmayı başardıklarını söyleyen Muhammet Emin Bilici, “Arkadaşımla birlikte 2 yıldır deniz suyunu yakarak enerji elde etme projemizi nihayet tamamladık. Güneş enerjisi kullanarak deniz suyundaki hidrojeni serbest hale getirdik. Bununla birlikte oksijende açığa çıktı. Biri yakıcı diğeri yanıcı olan bu iki madde sayesinde deniz suyunu yakmayı başardık. Hidrojen gazı en temiz enerji kaynağı olması sebebiyle deniz suyundan ayrıştırdığımız tuz, hayvanlar için yem olarak kullanılabilir ve su da tarımsal alanların sulanmasında kullanılabiliriz” dedi.                  Haber : Sevinç Bal

Yazar: süper admin

Görüntüleme: 169

Oluşturulma Tarihi: 16 Nisan 2024

Kategori: Yerel

Yorumlar

Yorum mevcut değil

Yorum Ekle